Ημείς δε ο λαός σου και τα πρόβατα της βοσκής σου Θέλομεν σε δοξολογεί εις τον αιώνα· από γενεάς εις γενεάν θέλομεν αναγγέλλει την αίνεσίν σου. (Ψαλμός 79:13)

Ιστορία ΕΑΕΠ Ηρακλείου

Το έργο στο Ηράκλειο ξεκίνησε το 1986 με την προσχώριση στην πίστη του Ιησού Χριστού της οικογένειας Φασουλάκη. Τα αδέλφια άνοιξαν το σπίτι τους και άρχισαν να γίνονται προσευχές και κηρύγματα από τον λόγο του Θεού.

Με την καθοριστική συμβολή εργατών από την ΕΑΕΠ Πετρουπόλεως (η οποία για πολλά χρόνια στήριξε το έργο στη Κρήτη αποστέλλοντας εργάτες αλλά και οικονομικά) Γιώργος Χρηστάκης, Νίκος Ντουρουντάκης, Δημήτρης Υφαντίδης και με την αμέριστη συμπαράσταση του Ποιμένα της ΕΑΕΠ Ιεράπετρας Ανδρέα Σπινάκη.Η ιστορία της εκκλησία μας

Ένα χρόνο περίπου μετά η μικρή αυτή σύναξη μεταφέρθηκε στο σπίτι των αδερφών Γιώργου και Πόπης Γραμματικάκη όπου ο Κύριος συνέχισε να εργάζεται προσθέτοντας νέες ψυχές. Σε λίγο καιρό η σύναξη αυτή μεταφέρθηκε σε αίθουσα στο κέντρο της πόλης στην οδό Μεραμβέλου και την διαποίμανσή της ανέλαβε ένας ζηλωτής πρεσβύτερος από την ΕΑΕΠ Πετρουπόλεως, ο αδελφός Γιώργος Χριστάκης.

Το έργο άρχισε να αυξάνει και ο αδελφός Χρηστάκης πλαισιώθηκε από δύο διακόνους και μετέπειτα πρεσβυτέρους της ΕΑΕΠ Ηρακλείου, τους αδελφούς Ηλία Γεροντίνη από την εκκλησία των Αθηνών (κεντρική) και Ιωάννη Παπασταματίου από την ΕΑΕΠ Νικαίας. Η αύξηση συνεχίστηκε και το 2003 κατεστάθει επιτακτική ανάγκη μεταφοράς της εκκλησίας σε μεγαλύτερο χώρο. Ήδη η εκκλησία είχε αποκτήσει κι άλλους χειροτονημένους εργάτες, Τάσος Ορφανουδάκης, Νίκος Αρνής, Δημήτρης Χανιωτάκης. Μετά από έρευνα ο Κύριος οδήγησε και ενοικιάσθηκε η όμορφη αίθουσα στη Λεωφόρο Κνωσού, Κακριδή 5 όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Το 2010 ο Κύριος έβαλε στη καρδιά του αδελφού Γιώργου Χριστάκη να δραστηριοποιηθεί στο έργο της ανατολικής Κρήτης (Ιεράπετρα, Σητεία, Τυμπάκι) το οποίο σήμερα γνωρίζει μια ευλογημένη άνθιση από τον Κύριο και την διαποίμανση της εκκλησίας να παραδώσει σε ένα πρεσβύτερο και συνεργάτη του τον αδερφό Τάσο Ορφανουδάκη ο οποίος εδώ και λίγο καιρό έχει αναλάβει αυτό το έργο με τη βοήθεια άξιων συνεργατών καθώς και τη σημαντικότατη συμβολή της αδελφικής ΕΑΕΠ Ρεθύμνου.

Ζητάμε τις προσευχές σας το έργο να συνεχίσει να ευοδώνεται και να αυξάνει και ο Κύριος Ιησούς Χριστός να σταθεί εν δυνάμει ανάμεσά μας.

Επικοινωνία

Στείλτε μας το αίτημά σας για προσευχή, την ευχαριστία σας καθώς και όποιο άλλο αίτημα σας απασχολεί!

logo eaep herakleion footer

Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής Ηρακλείου, Ιωάννη Κακρίδη 5, (Λεωφόρος Κνωσσού), Ηράκλειο Κρήτης.